Föreställningar

Zobi till hemsidanZobi och det magiska tältet

Zobi reser på order av sin utsvultne chef från planeten Knorrimagen till jorden. Chefen har fått nys om att människor smakar gott och då akut matbrist råder på Knorrimagen skulle en liten människa smaka ypperligt.

Zobi reser till jorden i det magiska tältet och stöter raskt på problem – hur ser en människa ut egentligen? Hon börjar sitt letande och förvirringen växer då människor verkar både se ut och bete sig på en miljon olika sätt. Det hela blir inte direkt lättare när det dyker upp en häxa med dille på att förvandla allt och alla till guld…

”Zobi och det magiska tältet” turnerade sommaren 2012 på förskolor, campingplatser, festivaler och teaterscener runt om i landet. Föreställningen sågs av över 500 barn från Halmstad i söder till Lycksele i norr.

”Ja, måndagsförmiddagen blev en spännande historia. Teater Krokbens Anna Sandin, Hanna Elvin och Evelina Persson bjöd på fartfylld underhållning, framförd med trovärdig inlevelse och mycket dramatik”.
Ellen Nordin, Nya Ludvika Tidning

Manus: Evelina Persson och Hanna Elvin
Musik: Mika Tahvanainen
Regi: Anna Sandin, Evelina Persson och Hanna Elvin
På scen: Hanna Elvin, Anna Sandin och Evelina Persson


473080_10150664881447716_1626979779_oMoratorium

En berättelse om att nyfiket söka sin identitet på platser där man kanske aldrig borde ha letat. Platser som slumpvis öppnar och stänger dörrar.

Om en ung kvinnas väg genom livet bland de steg hon minns och de som hon helst skulle vilja glömma. Vi följer Cat genom tio år av tillfälliga möten med människor som hon alltid skulle minnas men som inte blev kvar. Historien berättas genom slumpvisa skärvor av ett liv, ett överförfriskat par i Berlin, en hemlös kvinna i San Fransisco, en balkong full av Doorsfans, gamla gymnasievänner, en främling i regnet och så den svarta katten förstås.

Hur lätt är det att förlåta sig själv för ett helt decennium av magiskt tänkande, och går det att acceptera att någonting har hänt utan att veta om det har hänt?

Moratorium spelades vi tio tillfällen våren 2012 och samtliga föreställningar var slutsålda.

 ”Över allt vilade en god tajming och känsla för rytm som gav lust att se mer av Teater Krokben! Ensembeln stegar ut med höga knälyft och anger till syvende och sist sitt skämtlynne mitt i all kaos!”
Ulf Skogsén – Teatersatsning

Manus och regi: Evelina Persson
Ljus: Stina Almered
På scen: Hanna Elvin, Anna Sandin, Angelina Burenstrand, Viktor Lund, Alva Svenneborg, Anton Höber, Marlene Larsson, Anna Drake af Hagelsrum


IMG_8269Det lilla odjuret

Barnteater som ursprungligen spelades av Nationalteatern. Sagan utspelar sig på den tiden ”då djuren ännu kunde tala och alla träd och blommor kunde se och tänka alldeles som vi…”

Barnet mister sin mormor och efter att ha sörjt i tre dagar och nätter ger sig hen ut i världen för att prova lyckan. Barnet kommer fram till trollskogen och råkar olyckligtvis äta upp den fruktansvärde jättens mat och dessutom somna i dennes säng. När jätten upptäcker detta förvandlar jätten barnet till ett litet odjur, så fult så ingen kan tycka om det. Men det finns en chans, om odjuret lyckas hitta någon som tycker om hen trots allt blir odjuret åter förvandlat till barn.

”Det lilla odjuret” spelades i Göteborg under våren 2011. Vi spelade bl.a. på Backa Kulturhus, Kungsladugårsskolan och Studiefrämjandet Falken.

Manus: Med Reventberg
Musik: Angelina Burenstrand
Regi: Anna Sandin
På scen: Viola Tomte, Angelina Burenstrand, Alva Svenneborg, Viktor Lund, Hanna Elvin och Evelina Persson

Lämna en kommentar