Om oss

Moratorium - Foto Hedvig Larsson

Moratorium – Foto Hedvig Larsson

Teater Krokben är en friteatergrupp som bildades i Göteborg 2010 av ett gäng nyutexaminerade teaterstudenter från Nordiska folkhögskolan i Kungälv. Under våren 2011 rekryterade vi ytterligare medlemmar och satte upp vår första produktion tillsammans.

Teater Krokben samlar en mångfacetterad samling konstutövare, med kompetenser från olika områden. Här finns estradpoeter, skådespelare, regissörer, drama & teaterpedagoger, kulturprojektledare, musiker, producenter, aktiveringspedagoger, ljud- & ljustekniker och manusförfattare.

Vår vision är att göra kvalitativ scenkonst med humor som vapen. Organisatoriskt håller vi en rörlig struktur och arbetsuppgifterna inom gruppen varierar ifrån produktion till produktion.Genom så väl barnteater som vuxenföreställningar vill vi sätta fokus på viktiga samtidsfrågor. Våra uppsättningar behandlar ämnen som vänskap, utanförskap, främlingsfientlighet, kapitalism, identitet och försoning.

Vårt mål är att arbeta normkritiskt och ge vår publik möjlighet att fantisera fritt, därför eftersträvar vi ett kritiskt förhållningssätt till oss själva och vårt sceniska arbete. Vi lägger stor vikt vid att ifrågasätta stereotypa könsroller och rådande maktstrukturer.

Medlemmar
Föreställningar

Lämna en kommentar